papryka faszerowana fetą
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Paprykę myjemy, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni do miękkości. Następnie pokrój paprykę wzdłuż na pół, oczyść nasiona,usuń łodygi.
2. Na suchej patelni bez dodatku oleju smażyć sezam na Lekki złoty rumieniec.
3. Rozłóż trochę sera na połowie pieprzu i złóż go na pół. Układamy półfabrykaty w małym naczyniu do pieczenia szwem w dół.
4. Po ułożeniu pierwszej warstwy pieprzu posyp suszonymi ziołami: hyzopem, szałwią, oregano i tymiankiem, lekko solą, posyp prażonym sezamem.& nbsp; następnie układamy następną warstwę.
4. Warstwy polewamy oliwą z oliwek, wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy przez 30 minut. 
podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Hyzop - 21 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Ser "feta" - 290 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Szałwia sucha - 315 kcal/100g