papryka faszerowana fetą

wykwintne danie, które nie zostanie pominięte! Paprykę faszerowaną fetą można podawać zarówno na świątecznym stole, jak iw dni powszednie. Papryka do tego dania powinna być wybrana jasna i duża, następnie jest cięta na pół, a każda połowa to jedna jednostka, to znaczy z pięciu papryki będzie dziesięć półfabrykatów. Aby ułatwić owijanie, warzywa są wstępnie pieczone w piekarniku, dzięki czemu stają się znacznie bardziej miękkie i elastyczne.
SłonikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 7 g
tłuszcze 50 % 11 g
węglowodany 18 % 4 g
146 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 45 min

1. Paprykę myjemy, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni do miękkości. Następnie pokrój paprykę wzdłuż na pół, oczyść nasiona,usuń łodygi.

2. Na suchej patelni bez dodatku oleju smażyć sezam na Lekki złoty rumieniec.

3. Rozłóż trochę sera na połowie pieprzu i złóż go na pół. Układamy półfabrykaty w małym naczyniu do pieczenia szwem w dół.

4. Po ułożeniu pierwszej warstwy pieprzu posyp suszonymi ziołami: hyzopem, szałwią, oregano i tymiankiem, lekko solą, posyp prażonym sezamem.& nbsp; następnie układamy następną warstwę.

4. Warstwy polewamy oliwą z oliwek, wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy przez 30 minut. 

podawaj na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Hyzop - 21   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Ser "feta" - 290   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oregano wytrawne - 306   kcal/100g
  • Szałwia sucha - 315   kcal/100g

Podobne przepisy