ziemniaki z kiełbaskami w doniczkach
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Umyj ziemniaki i marchewki, obierz. Obierz kiełbaski z folii.
Krok 2:
Pokrój kiełbaski w plasterki.
Krok 3:
Pokrój marchewki w półkola.
Krok 4:
Pokrój ziemniaki w kostkę.
Krok 5:
Połącz warzywa i kiełbaski, dodaj sól i pieprz i wymieszaj.
Krok 6:
Rozłóż mieszaninę w doniczkach, wlej 150 ml gorącej wody do każdego garnka.
Krok 7:
Rozłóż śmietanę na wierzchu. Przykryj garnki pokrywkami i włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40-50 minut. Warzywa umyć, osuszyć, drobno posiekać i posypać gotowymi ziemniakami z kiełbasami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski"mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g