Muffin z suchej galaretki
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
przed przystąpieniem do ciasta należy rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Do przygotowania ciasta można użyć zarówno miksera, jak i trzepaczki. Aromat babeczek będzie odpowiadał smakowi wybranej galaretki.
więc dzielę się swoim sekretem miłego poranka:
włóż zmiękczone masło do małej miski i lekko ubij, aż będzie puszyste.
wyślij galaretkę do oleju i wymieszaj, aż będzie gładka.
dodaj jedno jajko, po każdym dobrze ubij mieszaninę.
wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj, aż powstanie bardzo gęste, ciężkie ciasto.
ciasto układamy łyżką w natłuszczonych foremkach i wysyłamy do piekarnika na 20-25 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sucha galaretka - 368 kcal/100g