placki z truskawkami

upiecz najbardziej letnie i aromatyczne placki z truskawkami leśnymi! Truskawek nie ma wiele i zawsze szkoda jej & quot; tłumaczyć & quot; na dżem lub inne preparaty-cieszymy się nim na świeżo. Ale ciasta przynajmniej raz w lecie, ale pieczemy. Ponieważ jest bardzo smaczny! Po prostu boski aromat i niezrównany smak!
MillaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 4 g
tłuszcze 10 % 4 g
węglowodany 80 % 32 g
218 kcal
IG: 6 / 63 / 31

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Posortuj truskawki.

2. Ciasto rozwałkować i pokroić na równe kwadraty.

3. Umieść jagody na środku każdej kwadratowej warstwy, posyp je cukrem.

4. Uszczypnij krawędzie kwadratu na górze.

5. Ułóż placki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

6. Ubij jajko i posmaruj nim wierzch pasztecików.

7. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na około 20 minut (do momentu, aż wypieki się zrumienią).

paszteciki są gotowe i można je podać do stołu lub poczekać, aż trochę ostygną.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 320   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 226   kcal/100g
  • Truskawka ogrodowa - 32   kcal/100g

Podobne przepisy