placki z truskawkami
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Posortuj truskawki.
2. Ciasto rozwałkować i pokroić na równe kwadraty.
3. Umieść jagody na środku każdej kwadratowej warstwy, posyp je cukrem.
4. Uszczypnij krawędzie kwadratu na górze.
5. Ułóż placki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Ubij jajko i posmaruj nim wierzch pasztecików.
7. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na około 20 minut (do momentu, aż wypieki się zrumienią).
paszteciki są gotowe i można je podać do stołu lub poczekać, aż trochę ostygną.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Truskawka ogrodowa - 32 kcal/100g