skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Żeberka jagnięce, najlepiej odciąć 2 żeberka, w takim przypadku mięso będzie bardziej soczyste, dokładnie spłukać pod bieżącą wodą
Krok 2:
Osusz żeberka ręcznikiem papierowym, marynuj: sól, pieprz, przyprawy do smaku (wziąłem różne mięso i suche zioła), wyciśnij 5 ząbków czosnku i polej sokiem z granatów i oliwą z oliwek (bardzo mało)
Krok 3:
Do marynaty mięsnej
Krok 4:
Pozostaw do marynowania podczas gotowania warzywnej poduszki na żeberka
Krok 5:
Poduszka warzywna: co masz pod ręką! Tym razem: 1 cebula, 1 marchewka, 2 łodygi selera, pęczek pietruszki i pęczek kopru, wszystko mieszamy (kroimy jak diabli - jestem duży, ponieważ nie jemy go, służy wyłącznie do gotowania mięsa)
Krok 6:
Pomidory we własnym soku
Krok 7:
Przygotowanie sosu: 2-3 pomidory pokrojone i sok
Krok 8:
Połóż poduszkę na dnie miski
Krok 9:
Ułóż żeberka na wierzchu
Krok 10:
Polewamy sosem i wysyłamy gulasz w trybie & quot; duszenie & quot; 1 h standard
Krok 11:
Twoje danie jest gotowe! Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sok z granatów - 64 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Żeberka jagnięce - 203 kcal/100g