bułka słodka w 10 minut
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw włącz piekarnik, pozwól mu się rozgrzać.
kładziemy na blasze do pieczenia (jest to obowiązkowe !) pergamin, dokładnie posmaruj margaryną.
wymieszaj wszystkie składniki i wlej na środek blachy do pieczenia, rozprowadzając równomiernie łyżką na całym obszarze i wstaw do piekarnika na 5-6 minut.
pamiętaj, że ciasto rumieni się na dole, a nie na górze, Góra pozostanie blada.
gdy tylko spód jest wystarczająco zrumieniony, wyjmij go z pieca i posmaruj płynnym dżemem, a następnie szybko zawiń na gorąco w rolkę (papier bardzo pomaga).
posyp cukrem pudrem na wierzchu, a arcydzieło jest gotowe!))) Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal / 100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g