skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo zrobić szarlotkę ze skórką i sokiem z cytryny w piekarniku, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pachnących domowych wypieków z ciasta kruchego z owocami.
Krok 2:
Aby przygotować nadzienie, umieść odpowiednią patelnię na kuchence, a następnie wlej do niej pięćdziesiąt gramów cukru i stale mieszając szpatułką, karmelizuj cukier na średniej temperaturze pieca.
Krok 3:
Pokrój w małą, losową kostkę osiemset pięćdziesiąt gramów wcześniej obranych jabłek i włóż je na patelnię.
Krok 4:
Weź sitko i dodaj sok z jednej cytryny na patelnię z jabłkami i rozłóż skórkę z jednej cytryny startej na drobnej tarce.
Krok 5:
Mieszaj i smaż jabłka na patelni przez osiem do dziesięciu minut w najniższej temperaturze kuchenki, a następnie zdejmij patelnię z kuchenki i ostudź ugotowane nadzienie.
Krok 6:
Aby zrobić ciasto kruche, weź drobne sito i przesiej do dużej miski trzysta pięćdziesiąt gramów mąki pszennej najwyższej jakości, a następnie wlej do niej sto gramów cukru, jedną łyżeczkę cukru waniliowego, jedną łyżeczkę proszku do pieczenia, szczyptę soli i wymieszaj wszystkie suche składniki.
Krok 7:
Rozłóż dwieście pięćdziesiąt gramów lekko mrożonej margaryny do pieczenia lub masła pokrojonej w małą, losową kostkę do wspólnej miski.
Krok 8:
Ugniataj i zmiel rękami wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 9:
Weź odpowiednią formę i włóż do niej połowę przygotowanego ciasta kruchego, które następnie równomiernie rozprowadź i zagęść.
Krok 10:
Rozłóż wcześniej przygotowane nadzienie jabłkowe w formie i rozprowadź równomiernie.
Krok 11:
Rozłóż pozostałe ciasto kruche na wierzchu nadzienia i rozprowadź równomiernie, a następnie włóż formę do piekarnika nagrzanego do stu osiemdziesięciu stopni i piecz ciasto przez trzydzieści pięć do czterdziestu minut, aż pojawi się złoty kolor.
Krok 12:
Pokrój gotowaną szarlotkę na porcje, które następnie rozłóż na talerzach i podawaj.
Krok 13:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na szybką szarlotkę z kruchego ciasta z cukrem, skórką i sokiem z cytryny! Pamiętaj, aby ugotować w piekarniku bujne, piękne, niesamowicie pyszne ciasto z soczystymi jabłkami i będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem! Podawane na deser pachnące, delikatne, miękkie i umiarkowanie słodkie domowe wypieki z jabłkami, których nikt nie może odmówić – to wspaniały nastrój dla wszystkich członków rodziny! Zrób pyszną szarlotkę zamiast zwykłej Charlotte i bułek na herbatę, aby zadowolić rodzinę z bliskimi i na pewno nie pożałujesz! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal / 100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g