mięso w kalafiorze z warzywami w piekarniku
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój mięso w drobną kostkę, cebulę w półpierścienie, bakłażana na pół wzdłuż, krążki pomidora, krążki ziemniaków, paprykę na pół, kapustę na kwiatostany.
gotuj kapustę w osolonej wodzie przez 15 minut
posmaruj blachę do pieczenia masłem.
mięso podsmażyć na patelni razem z cebulą
zacznij układać warstwy w formie, paprykę, ziemniaki, mięso z cebulą, obrane ogórki,pokrojone w pierścienie, bakłażany, kalafior, pomidory, starty ser.
co dwie warstwy posmaruj majonezem i posyp przyprawami i solą
włóż formę z warzywami do piekarnika na 40 minut
po ugotowaniu ułóż porcje i podawaj.
Zdobądź apetyt!
gotuj kapustę w osolonej wodzie przez 15 minut
posmaruj blachę do pieczenia masłem.
mięso podsmażyć na patelni razem z cebulą
zacznij układać warstwy w formie, paprykę, ziemniaki, mięso z cebulą, obrane ogórki,pokrojone w pierścienie, bakłażany, kalafior, pomidory, starty ser.
co dwie warstwy posmaruj majonezem i posyp przyprawami i solą
włóż formę z warzywami do piekarnika na 40 minut
po ugotowaniu ułóż porcje i podawaj.
Zdobądź apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal / 100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal / 100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g