ciasto rybne z nadzieniem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Do ciasta wymieszaj wszystkie składniki i zagniataj miękkie, elastyczne ciasto.
2. Do nadzienia-rozmrozić rybę, odciąć głowy, usunąć wnętrze. To, czy oczyścić Kości , należy do ciebie. Jeśli nie" unoszą się " małe kości w cieście-nie trać na to czasu. Opłucz rybę, sól i pieprz do smaku. Cebulę obrać i pokroić w krążki.
3. Aby wlać jajka, ubij śmietaną, solą i pieprzem. Zetrzyj ser na grubej tarce.
4. Rozwałkuj ciasto i włóż do formy (moja jest okrągła), zrób bok. Na ciasto ułożyć cebulę, na wierzch rybę, zalać polewą (masło maślane) i posypać serem.
5. Piec w temperaturze 200 gr. do gotowości. Zajęło mi to 45 minut. Niech ciasto dobrze ostygnie. Pokrój i ciesz się.
P. S.mówią, że z takiego ciasta uzyskuje się bardzo smaczne ciasta z nadzieniem. Myślę, że możesz spróbować pizzy. Takie ciasto nie starzeje się przez długi czas.
2. Do nadzienia-rozmrozić rybę, odciąć głowy, usunąć wnętrze. To, czy oczyścić Kości , należy do ciebie. Jeśli nie" unoszą się " małe kości w cieście-nie trać na to czasu. Opłucz rybę, sól i pieprz do smaku. Cebulę obrać i pokroić w krążki.
3. Aby wlać jajka, ubij śmietaną, solą i pieprzem. Zetrzyj ser na grubej tarce.
4. Rozwałkuj ciasto i włóż do formy (moja jest okrągła), zrób bok. Na ciasto ułożyć cebulę, na wierzch rybę, zalać polewą (masło maślane) i posypać serem.
5. Piec w temperaturze 200 gr. do gotowości. Zajęło mi to 45 minut. Niech ciasto dobrze ostygnie. Pokrój i ciesz się.
P. S.mówią, że z takiego ciasta uzyskuje się bardzo smaczne ciasta z nadzieniem. Myślę, że możesz spróbować pizzy. Takie ciasto nie starzeje się przez długi czas.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Szprot Bałtycki - 137 kcal/100g
- Szprot wędzony na gorąco - 162 kcal/100g
- Szprot kaspijski - 191 kcal/100g
- Szprot pikantnego solenia - 154 kcal/100g
- Szprot słony - 137 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g