ryba w białym futrze
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj jajko, sól i śmietanę.
2. Przygotowujemy danie do gotowania na parze w powolnej kuchence.
3. Przykryj dno folią (papierem pergaminowym) lub folią spożywczą.
4. Nasmaruj powstałą mieszaninę.
5. Pokrój rybę (wyciągnij wszystkie kości) i rozłóż na sosie.
6. Posyp pieprzem.
7. Posyp drobno posiekaną cebulą.
8. Posyp marchewką startą na grubej tarce.
9. Nasmaruj pozostałą mieszankę śmietany i jajka.
10. Rozłóż cienko pokrojone kiszone ogórki.
11. Posyp tartym serem.
włóż do wolnowaru. Ustawiamy tryb "na parę" na 30 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g
- Pieprz - 26 kcal/100g