ryba w białym futrze

pyszne nawet bez dekoracji. Proste składniki. Zdrowe danie. Możesz więc zrobić dowolną rybę. Jeszcze lepiej, natychmiast filetuj.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 11 g
tłuszcze 36 % 8 g
węglowodany 14 % 3 g
125 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 50 min

1. Wymieszaj jajko, sól i śmietanę.
2. Przygotowujemy danie do gotowania na parze w powolnej kuchence.
3. Przykryj dno folią (papierem pergaminowym) lub folią spożywczą.
4. Nasmaruj powstałą mieszaninę.
5. Pokrój rybę (wyciągnij wszystkie kości) i rozłóż na sosie.
6. Posyp pieprzem.
7. Posyp drobno posiekaną cebulą.
8. Posyp marchewką startą na grubej tarce.
9. Nasmaruj pozostałą mieszankę śmietany i jajka.
10. Rozłóż cienko pokrojone kiszone ogórki.
11. Posyp tartym serem.
włóż do wolnowaru. Ustawiamy tryb "na parę" na 30 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal / 100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy