skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do ciasta kruchego
Krok 2:
Najpierw wyjmij margarynę z lodówki i trzymaj w temperaturze pokojowej przez 2-3 godziny, zmiękcz Margaritę z cukrem.
Krok 3:
Dodaj mąkę i zmiel wszystko na okruchy.
Krok 4:
Dodaj jajko i przygotuj ciasto. Formujemy piłkę i wysyłamy do lodówki na 15 minut.
Krok 5:
Produkty do napełniania. Wstępnie rozmrozić truskawki i jabłka.
Krok 6:
W osobnej misce wymieszaj mikserem: śmietanę, cukier, jajko i 2 łyżki skrobi.
Krok 7:
Powstałą mieszaninę wylej na jagody.
Krok 8:
Wstępnie zwiń truskawki w 2 łyżkach skrobi, aby nie spłynęły i nie zepsuły wyglądu ciasta. Dodaj rozmrożone jabłka i wszystko ponownie wymieszaj. Staraj się, aby jagody i owoce były owinięte skrobią.
Krok 9:
Włóż ciasto kruche do miski multicookera, uformuj wysokie boki. Podczas pieczenia krem unosi się, więc podczas formowania boków należy wziąć pod uwagę wzrost. ułóż jagody i jabłka.
Krok 10:
Wlać krem. Włączyć program & quot; pieczenie" , czas ustawić 1 godz. 20 min.
Krok 11:
Nie wyjmuj gotowego ciasta od razu, ale pozwól mu ostygnąć ( miałem go przez noc w lodówce). Wyjmij za pomocą formy do gotowania na parze.
Krok 12:
Schłodzone ciasto lekko sproszkowane proszkiem kakaowym. Pokroić na porcje.
Krok 13:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal / 100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Truskawka ogrodowa - 32 kcal / 100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g