ciasto kruche w powolnej kuchence

ciasto na domowe święta - z soczystymi owocami i delikatną śmietaną. Już nadeszło lato, zaczyna się sezon zbierania jagód, a ja miałem paczkę truskawek w zamrażarce - pilnie muszę zrobić ciasto! Zorganizuj domowe wakacje, jak zawsze pomogła mi powolna kuchenka. Jego zalety, w lecie, są oceniane jeszcze wyżej. Jak ciężko w upale piec ciasta! Temperatura Na zewnątrz jest wysoka, ciepło pochodzi z piekarnika, w ogóle nie chcę czarować w kuchni w takich warunkach. Z multicookerem to zupełnie inna sprawa, załadowałem produkty, ustawiłem program i zajmij się swoim biznesem, nawet jeśli siedzisz pod wentylatorem, Multicooker zrobi wszystko sam. Wszystko upiecze i nie spali. Ciasta kruche również świetnie się sprawdzają. Słodkie, z jagodami, można zrobić ze świeżymi jagodami, można z owocami lub dżemem. Krem nadaje temu ciastu delikatny smak, nie należy go ignorować i doskonale sprawdza się w powolnej kuchence. Można powiedzieć, że wakacje dla krewnych zakończyły się sukcesem, siedząc serdecznie na werandzie, pijąc herbatę, rozmawiając...
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 4 g
tłuszcze 30 % 15 g
węglowodany 62 % 31 g
272 kcal
IG: 19 / 0 / 81

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do ciasta kruchego

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw wyjmij margarynę z lodówki i trzymaj w temperaturze pokojowej przez 2-3 godziny, zmiękcz Margaritę z cukrem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mąkę i zmiel wszystko na okruchy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj jajko i przygotuj ciasto. Formujemy piłkę i wysyłamy do lodówki na 15 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Produkty do napełniania. Wstępnie rozmrozić truskawki i jabłka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W osobnej misce wymieszaj mikserem: śmietanę, cukier, jajko i 2 łyżki skrobi.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Powstałą mieszaninę wylej na jagody.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wstępnie zwiń truskawki w 2 łyżkach skrobi, aby nie spłynęły i nie zepsuły wyglądu ciasta. Dodaj rozmrożone jabłka i wszystko ponownie wymieszaj. Staraj się, aby jagody i owoce były owinięte skrobią.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż ciasto kruche do miski multicookera, uformuj wysokie boki. Podczas pieczenia krem unosi się, więc podczas formowania boków należy wziąć pod uwagę wzrost. ułóż jagody i jabłka.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlać krem. Włączyć program & quot; pieczenie" , czas ustawić 1 godz. 20 min.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Nie wyjmuj gotowego ciasta od razu, ale pozwól mu ostygnąć ( miałem go przez noc w lodówce). Wyjmij za pomocą formy do gotowania na parze.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Schłodzone ciasto lekko sproszkowane proszkiem kakaowym. Pokroić na porcje.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal / 100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal / 100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Truskawka ogrodowa - 32   kcal / 100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy