pasztet z wątróbki wołowej w powolnej kuchence
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj wątrobę, pokrój na kawałki o dowolnym kształcie i rozmiarze.
2. Obierz cebulę i marchewkę ,zetrzyj na tarce (cebuli nie można zetrzeć, ale pokroić w kostkę).
3. Cebulę smażymy na oleju roślinnym, stosując tryb "smażenia" do miękkości, a następnie dodajemy marchewki.
4. W powstałym smażeniu rozprowadzamy wątrobę, napełniamy mlekiem, gotujemy w trybie "Duszenia" przez 25 minut.
5. Po sygnale dodaj sól i pieprz do smaku.
6. Teraz zmiel gotowane składniki za pomocą blendera do stanu puree.
7. Dodaj masło, ponownie ubij.
delikatny pasztet jest gotowy!
podawaj schłodzone i jedz zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g