jogurt w powolnej kuchence bez zakwasu
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Przygotuj słoiki z wyprzedzeniem, spłucz je wrzącą wodą.
2. Podgrzej mleko do 38-40 stopni Celsjusza.
3. Wlej naturalny jogurt do mleka i wymieszaj.
4. Przykryj słoiki pokrywkami lub kawałkami folii.
5. Połóż cienki ręcznik na dnie miski Multicooker, połóż na nim słoiki.
6. Napełnij słoiki wodą(na ramionach).
7. Włącz tryb ogrzewania dosłownie na 5-10 minut, zamknij powolną kuchenkę.
8. Wyłącz Tryb podgrzewania, trzymaj jogurt w powolnej kuchence przez 4-5 godzin.
9. Wyślij gotowy jogurt do lodówki na 2 godziny.
podawaj jogurt ze świeżymi jagodami i owocami lub po prostu.
smacznego i bądź zdrowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g