skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ubij jajka przez 5 minut z małą prędkością, stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Następnie zwiększ prędkość do maksymalnej i ubij masę jajeczną przez kolejne 10-15 minut. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i skrobią, przesiej mieszaninę 2-3 razy.
Krok 2:
Czas ubijania masy jajecznej zależy od masy miksera, ale powinna być masa powietrza, która stała się biała i kilkakrotnie zwiększyła objętość. Jeśli przesuniesz palcem, a bruzda nie zniknie, masa jest wystarczająco ubita.
Krok 3:
Do masy jajecznej dodaj mieszankę mąki w kilku porcjach, delikatnie mieszając po każdym dodaniu. Bardzo ważne jest zachowanie struktury powietrza ubitej masy. Gotowe ciasto jest lekkie i kremowe. Włącz powolną kuchenkę w trybie "podgrzewania", włóż kawałek masła. Gdy masło się rozpuści, posmaruj nim dno i boki miski.Wlej gotowe ciasto do miski.
Krok 4:
Piec biszkopt w trybie & quot; pieczenie & quot; 50 minut. Po sygnale zakończenia programu pokrywa nie została otwarta, pozostawiona na "podgrzaniu" na 15 minut. Okazało się, że to za mało. Dodał kolejne 20 minut na & quot; pieczenie & quot;. Wyjmujemy miskę biszkoptu z multicookera i odstawiamy na 5 minut.
Krok 5:
Odwróć biszkopt na ruszt i pozwól mu ostygnąć. Wysokość - 10 cm! Zasadniczo możesz jeść gotowy biszkopt i tak dalej. Ciasto w powolnej kuchence piecze się równomiernie, nie wysycha i nie pali się.
Krok 6:
Podzieliłem na pół, posmarowałem dolne ciasto kremem waniliowym i pokryłem polewą czekoladową na wierzchu. Okazało się eleganckie i bardzo smaczne.
gotowy biszkopt można ułożyć kremem, dżemem, syropem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g