skład / składniki
metoda gotowania
najpierw przygotujemy ciasto:
- przesiej mąkę i wymieszaj z drożdżami,
- dodaj sól i cukier, wszystko wymieszaj,
- rozbij jajko na mieszankę mąki, a następnie wlej wodę,
- zagniataj ciasto, ugniataj przez 5-7 minut,
- dodaj miękką margarynę i ugniataj ciasto przez kolejne 10 minut - powinno stać się dość posłuszne, miękkie,
- z ciasta formujemy kulkę, kładziemy na dnie dużej patelni, którą przykrywamy czystym bawełnianym ręcznikiem,
- ciasto zostawiamy w ciepłym miejscu (w temperaturze pokojowej) na trzy godziny - w tym czasie zwiększy się kilkakrotnie.
gdy minie czas, ponownie ugniatamy ciasto i ponownie zostawiamy na 15-20 minut. Następnie nasmaruj powierzchnię roboczą olejem roślinnym, rozłóż ciasto i zwiń je w warstwę. Nie za cienki, wręcz przeciwnie-bujny, półtora do dwóch centymetrów grubości.
użyj okrągłego kształtu, aby wyciąć koła. Teraz bierzemy Mały Okrągły kształt i wycinamy otwór w środku w każdym okręgu.Jeśli nie ma formularzy, możesz użyć miski i szklanki. Za pomocą miski wycinamy duże koła i robimy dziurę w pączku za pomocą szklanki.
wlej olej roślinny do rondla z grubym dnem, podgrzej go na średnim ogniu. Zanurz półfabrykaty ciasta we wrzącym oleju, smaż z obu stron przez 2-3 minuty (na złoty i złoty kolor).
gotowe pączki układamy na szerokim naczyniu pokrytym ręcznikami papierowymi. Jest to konieczne, aby nadmiar oleju został wchłonięty, a gotowe danie jest mniej tłuste. 
następnie posyp lekko schłodzone bułeczki cukrem pudrem i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal / 100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal / 100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g