galaretka Coca-Cola w butelce
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wlej Colę do rondla, wymieszaj z żelatyną, dodaj wodę. 20 minut odstaw mieszaninę na pęcznienie żelatyny.
Krok 2:
Podgrzej mieszaninę na małym ogniu, ciągle mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Nie doprowadzaj do wrzenia!
Krok 3:
Przyciąć butelkę coli wzdłuż i dobrze owinąć nacięcie taśmą. Wlej podgrzaną colę z żelatyną do butelki. Wstaw do lodówki, aż żelatyna całkowicie stwardnieje.
Krok 4:
Uwolnij butelkę zamrożonej galaretki z taśmy klejącej.
Krok 5:
Ostrożnie, aby nie uszkodzić galaretki, przeciąć plastik i wyjąć naczynie. Pokrój lub podawaj w całości do stołu to zabawne i oryginalne danie-galaretowa butelka Coca Coli!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Coca-Cola - 42 kcal/100g