marynowane warzywa

marynowane hawajskie warzywa podkreślą smak każdego mięsa!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 95 % 19 g
79 kcal
IG: 21 / 0 / 79

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 D
marynowane warzywa podawane są na Hawajach do każdego posiłku. Ale szczególnie lubią je z mięsem słodko-kwaśnym. Ponieważ same warzywa w tym przepisie kulinarnym są słodko-kwaśne. Oczywiście ta kombinacja jest dla amatora. Ktoś na przykład rozpoznaje tylko solone warzywa. Ale ten przepis ma prawo istnieć. Nawiasem mówiąc, zauważ, że Hawajczycy prawie nigdzie nie używają przypraw i spożywają bardzo mało zieleni.
rzepę i marchewkę kroimy najpierw wzdłuż na pół, a następnie kroimy w plasterki o grubości około 3 mm. paprykę kroimy w paski o szerokości 5-7 mm i długości 5 cm.posiekane warzywa miesza się w osobnej misce z solą, można je nawet trochę potrząsnąć, ale tak, aby nie naruszać integralności kawałków. Pozostaw je na godzinę, aby płyn odpłynął. Myjemy warzywa i wyciskamy je jak najwięcej płynu. I wsypujemy je do słoika o takiej wielkości, aby do góry pozostało jeszcze trochę miejsca.
w małym rondlu gotuj cukier z octem, aż cukier całkowicie się rozpuści, a następnie schłodź i wlej warzywa. Słoik z marynowanymi warzywami przechowujemy pod pokrywką w lodówce przez kilka dni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Rzepa - 30   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy