jesienne zbiory sałatek na zimę

wspaniały wybór dla oszczędnych hostess! Moja babcia jest straszną miłośniczką pomidorów we wszystkich ich przejawach, dlatego w ciągu mojego życia nauczyłem się wielu przepisów kulinarnych na jedzenie z tych warzyw, a teraz chciałbym porozmawiać o sałatce pomidorowej - zrobimy jesienne preparaty sałatkowe na zimę, które nauczyła mnie sama babcia.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 63 % 10 g
węglowodany 31 % 5 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 6 d

więc bierzemy brązowe pomidory, dokładnie je myjemy i kroimy w cienkie pierścienie. zielone lub brązowe pomidory. Teraz wycinamy nasiona ze słodkiej papryki i kroimy ją w małe kostki. Obierz marchewki i korzenie pietruszki i pokrój w paski. Teraz bierzemy cebulę, obieramy ją i kroimy w cienkie paski. Pietruszka jest bardzo drobno posiekana. Teraz doprowadzamy olej roślinny do wrzenia, a następnie lekko schładzamy. Teraz podgrzewamy słoiki, wlewamy do nich gorący olej i wkładamy przyprawy. Wstępnie ugotowane warzywa, ocet, sól mieszamy i szczelnie wkładamy do słoików. Następnie pokrywamy słoiki pokrywkami i sterylizujemy je przez 50-60 minut. Następnie zwijamy puszki i kładziemy je do góry nogami. Owinąć je kocem i pozostawić do ostygnięcia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy