skład / składniki
metoda gotowania
więc bierzemy brązowe pomidory, dokładnie je myjemy i kroimy w cienkie pierścienie. zielone lub brązowe pomidory. Teraz wycinamy nasiona ze słodkiej papryki i kroimy ją w małe kostki. Obierz marchewki i korzenie pietruszki i pokrój w paski. Teraz bierzemy cebulę, obieramy ją i kroimy w cienkie paski. Pietruszka jest bardzo drobno posiekana. Teraz doprowadzamy olej roślinny do wrzenia, a następnie lekko schładzamy. Teraz podgrzewamy słoiki, wlewamy do nich gorący olej i wkładamy przyprawy. Wstępnie ugotowane warzywa, ocet, sól mieszamy i szczelnie wkładamy do słoików. Następnie pokrywamy słoiki pokrywkami i sterylizujemy je przez 50-60 minut. Następnie zwijamy puszki i kładziemy je do góry nogami. Owinąć je kocem i pozostawić do ostygnięcia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g