skład / składniki
Metoda gotowania
1. Przygotuj Karmel, w tym celu wlej cukier na dużą patelnię i wyślij na małym ogniu, stop kryształki cukru do płynu karmelowego, a następnie ostrożnie wlej śmietanę, wymieszaj, rozłóż masło, ponownie dokładnie wymieszaj. Ponownie doprowadzamy masę do wrzenia, a następnie usuwamy z ognia.
2. Orzechy suszymy w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku, siekamy nożem. Włóż płatki i orzechy do karmelu, szybko wymieszaj.
3. Powstałą masę układamy w dzielonej formie, spód formy wstępnie smarujemy olejem roślinnym. Wysyłamy formularz do lodówki na pół godziny.
4. Żelatynę rozpuścić w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Włóż twaróg do miski, wlej sok z cytryny i szampana (lub sok), wlej cukier, ubij masę blenderem.
5. Na tym etapie wlej rozpuszczoną żelatynę do masy twarogowej, wymieszaj. Wyjmujemy formę z lodówki, rozprowadzamy masę twarogową na podstawie, zwracamy ciasto na zimno.
6. W międzyczasie ubij schłodzoną śmietanę z cukrem pudrem, napełnij torbę do gotowania kremem, umieść małe bezy na powierzchni ciasta.
7. Umyj winogrona, pokrój każdą jagodę na pół, udekoruj ciasto. Ponownie wysyłamy do lodówki na godzinę.
okazało się, że to arcydzieło!
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal / 100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal / 100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Szampan wytrawny - 64 kcal/100g
- Szampan jest półsłodki - 88 kcal/100g
- Szampan półwytrawny - 78 kcal/100g
- Szampan - 78 kcal / 100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal / 100g
- Suche śniadanie - 366 kcal/100g