ciasto bez płatków śniadaniowych

Przygotuj proste i jednocześnie oryginalne ciasto! . Ciasto bez płatków śniadaniowych z sufletem twarogowym to niesamowicie pyszny deser! Proces gotowania jest dość prosty. Warto zauważyć, że karmel twardnieje bardzo szybko, biorąc pod uwagę ten fakt, na tym etapie musisz pracować tak szybko, jak to możliwe. Jeśli ciasto jest przygotowywane dla dzieci, szampana można zastąpić sokiem, takim jak jabłko.
NiedźwiadekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 8 g
tłuszcze 35 % 17 g
węglowodany 49 % 24 g
294 kcal
IG: 9 / 0 / 91

Metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

1. Przygotuj Karmel, w tym celu wlej cukier na dużą patelnię i wyślij na małym ogniu, stop kryształki cukru do płynu karmelowego, a następnie ostrożnie wlej śmietanę, wymieszaj, rozłóż masło, ponownie dokładnie wymieszaj. Ponownie doprowadzamy masę do wrzenia, a następnie usuwamy z ognia.

2. Orzechy suszymy w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku, siekamy nożem. Włóż płatki i orzechy do karmelu, szybko wymieszaj.

3. Powstałą masę układamy w dzielonej formie, spód formy wstępnie smarujemy olejem roślinnym. Wysyłamy formularz do lodówki na pół godziny.

4. Żelatynę rozpuścić w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Włóż twaróg do miski, wlej sok z cytryny i szampana (lub sok), wlej cukier, ubij masę blenderem.

5. Na tym etapie wlej rozpuszczoną żelatynę do masy twarogowej, wymieszaj. Wyjmujemy formę z lodówki, rozprowadzamy masę twarogową na podstawie, zwracamy ciasto na zimno.

6. W międzyczasie ubij schłodzoną śmietanę z cukrem pudrem, napełnij torbę do gotowania kremem, umieść małe bezy na powierzchni ciasta.

7. Umyj winogrona, pokrój każdą jagodę na pół, udekoruj ciasto. Ponownie wysyłamy do lodówki na godzinę.

okazało się, że to arcydzieło!

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal / 100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal / 100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal / 100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Szampan wytrawny - 64   kcal/100g
  • Szampan jest półsłodki - 88   kcal/100g
  • Szampan półwytrawny - 78   kcal/100g
  • Szampan - 78   kcal / 100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal / 100g
  • Suche śniadanie - 366   kcal/100g

Podobne przepisy