ryż do bułek w powolnej kuchence

najłatwiejszy sposób gotowania ryżu na bułki! Multicooker pomaga nowoczesnej gospodyni domowej gotować dowolne danie wiele razy szybciej i łatwiej niż na kuchence. Miłośnicy bułek powinni również docenić działanie tego urządzenia, ponieważ dzięki powolnej kuchence można łatwo zrobić podstawę bułek-ryż-dokładnie taką, jakiej potrzebuje do sushi. Musisz tylko przygotować niezbędne składniki, co również jest ważne.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 91 % 30 g
139 kcal
IG: 0 / 97 / 3

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

dokładnie spłucz ryż. Wlej go do miski multicookera, napełnij czystą wodą i gotuj w programie "ryż na parze" (wybierz program w zależności od marki multicookera i dostępności żądanego). Czas - 25 minut. Przygotowujemy sos-łączymy pozostałe składniki i mieszamy, aż cukier i sól się rozpuszczą, doprowadzamy mieszaninę do wrzenia na kuchence. Ostudzić marynatę. Ugotowany ryż zalej sosem i delikatnie wymieszaj, aby nie zamienić go w owsiankę. Wszyscy. Podstawa rolek jest gotowa.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Okrągły ryż - 330   kcal/100g

Podobne przepisy