ryż do bułek w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
dokładnie spłucz ryż. Wlej go do miski multicookera, napełnij czystą wodą i gotuj w programie "ryż na parze" (wybierz program w zależności od marki multicookera i dostępności żądanego). Czas - 25 minut. Przygotowujemy sos-łączymy pozostałe składniki i mieszamy, aż cukier i sól się rozpuszczą, doprowadzamy mieszaninę do wrzenia na kuchence. Ostudzić marynatę. Ugotowany ryż zalej sosem i delikatnie wymieszaj, aby nie zamienić go w owsiankę. Wszyscy. Podstawa rolek jest gotowa.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g