skład / składniki
gotowanie krok po kroku
teraz nie pamiętam już tytułu książki, ale zgodnie z fabułą w głodnym okresie powojennym student dostał pracę w zakładzie mięsnym. Rzeczywiście, uderzyła mnie obfitość asortymentu, zjadła wszystko i płakała. Żałowałem, że nie możesz znieść i nakarmić przyjaciół. I tak smakował węglany, salami i chleb mięsny, że postanowiłam za wszelką cenę znaleźć kulinarny przepis na chleb mięsny i spróbować ugotować w domu.
mięso mielone do tego przepysznego posiłku możesz wziąć wieprzowinę, wołowinę lub mieszankę. Aby produkt był bujny, należy go ubić, więc przygotuj blender lub mikser.
przygotuj paprykę z wyprzedzeniem. Weź mięsiste warzywo o grubych ścianach. Posmaruj paprykę olejem roślinnym i umieść na blasze do pieczenia lub patelni. Umieść w rozgrzanym piekarniku do pieczenia w wysokiej temperaturze przez 15 minut.
ostudź paprykę. Teraz Można go łatwo obrać ze skóry. Pozbądź się nasion i rdzenia, pokrój miąższ w małe kostki.
włóż mięso mielone, wbij w nie jajko kurze, dodaj kawałki pieprzu i wlej mleko, użyj blendera. Dodaj czarny pieprz i paprykę do mielonego mięsa, sól według własnych upodobań.
pieczemy chleb w piekarniku, owijając produkt folią. Rozłóż folię na naczyniu do pieczenia, posmaruj olejem. Wypełnij formę mielonym mięsem, zawiń folię. Temperatura pieczenia - 200 stopni. Po pół godzinie rozwiń krawędzie folii, a po 20 minutach chleb mięsny pokryje się złotobrązową skórką.
wyjmij z piekarnika i wbij na stół.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g