chleb z mięsa

niesamowity przepis na chleb zdecydowanie warto spróbować!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 9 g
tłuszcze 72 % 26 g
węglowodany 3 % 1 g
285 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

teraz nie pamiętam już tytułu książki, ale zgodnie z fabułą w głodnym okresie powojennym student dostał pracę w zakładzie mięsnym. Rzeczywiście, uderzyła mnie obfitość asortymentu, zjadła wszystko i płakała. Żałowałem, że nie możesz znieść i nakarmić przyjaciół. I tak smakował węglany, salami i chleb mięsny, że postanowiłam za wszelką cenę znaleźć kulinarny przepis na chleb mięsny i spróbować ugotować w domu.
mięso mielone do tego przepysznego posiłku możesz wziąć wieprzowinę, wołowinę lub mieszankę. Aby produkt był bujny, należy go ubić, więc przygotuj blender lub mikser.
przygotuj paprykę z wyprzedzeniem. Weź mięsiste warzywo o grubych ścianach. Posmaruj paprykę olejem roślinnym i umieść na blasze do pieczenia lub patelni. Umieść w rozgrzanym piekarniku do pieczenia w wysokiej temperaturze przez 15 minut.
ostudź paprykę. Teraz Można go łatwo obrać ze skóry. Pozbądź się nasion i rdzenia, pokrój miąższ w małe kostki.
włóż mięso mielone, wbij w nie jajko kurze, dodaj kawałki pieprzu i wlej mleko, użyj blendera. Dodaj czarny pieprz i paprykę do mielonego mięsa, sól według własnych upodobań.
pieczemy chleb w piekarniku, owijając produkt folią. Rozłóż folię na naczyniu do pieczenia, posmaruj olejem. Wypełnij formę mielonym mięsem, zawiń folię. Temperatura pieczenia - 200 stopni. Po pół godzinie rozwiń krawędzie folii, a po 20 minutach chleb mięsny pokryje się złotobrązową skórką.
wyjmij z piekarnika i wbij na stół.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy