skład / składniki
metoda gotowania
wakacje są tuż za rogiem, oczekuje się różnych gości, potrzebujesz różnych napojów, aby zaspokoić wszystkie prośby? Gotuj dużo pysznego jedzenia i eksperymentuj z alkoholem, biorąc pod uwagę upodobania gości. Mężczyźni lubią mocniejsze napoje, kobiety zwykle zamawiają słodsze i lżejsze. Jeśli do uroczystości pozostało nie więcej niż 2-3 dni, będziesz miał czas na przygotowanie likieru jajecznego ze skondensowanym mlekiem. Panie będą zachwycone.
przygotuj naczynia i rozbij do nich jajka. Za pomocą miksera dobrze je ubij i napełnij alkoholem. Włącz mikser i ponownie wszystko dobrze ubijaj przez pięć minut. Dodaj mleko skondensowane i kontynuuj ubijanie napoju.
aby uzyskać przyjemny zapach, wlej wanilinę do likieru.
przygotuj szklane butelki do pakowania. Wlej do nich gotowy Likier i przechowuj w lodówce do wakacji.
ze względu na krótki okres przydatności do spożycia nie należy gotować likieru jajecznego ze skondensowanym mlekiem w dużych ilościach.
wlej gotowy Likier do specjalnych szklanek i udekoruj słomkami i liśćmi mięty.
mam nadzieję, że ten przepis kulinarny przyda Ci się i będziesz się dobrze bawić podczas wakacji.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Alkohol - 221 kcal/100g