suflet Timbal z czerwonej ryby z serem z krewetek kawiorowych
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
uwolnij każdą świeżą czerwoną rybę (wziąłem łososia) z kości, pokrój w kostkę i smaż bez oleju na patelni. Po schłodzeniu.
rozmrażaj i obierz gotowe krewetki.
pokrój łososia w kostkę, wymieszaj z smażoną rybą, krewetkami (weź 200 gramów i odłóż 150 do dekoracji). Wszystko mielimy w blenderze.
dodaj posiekany koperek, śmietanę, sok z cytryny, ser śmietankowy do mieszanki. Ubijaj do puszystości.
formy wykładamy folią spożywczą, rozprowadzamy mieszaninę, czerwony kawior, ponownie mieszaninę.
pozostaw w lodówce na kilka godzin, aż stwardnieje.
gdy tylko Timbal stwardnieje, przenieś go na liść sałaty, udekoruj krewetkami i czerwonym kawiorem.
smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g