skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Rozbij jajko, mieszając je z sodą i solą.
Krok 3:
Dodaj trochę pierwszego i drugiego. Następnie dodaj cały cukier
Krok 4:
I mleko, które mamy.
Krok 5:
Ostatnim dodatkiem do masy jest mąka,
Krok 6:
Co powinno nadać mu grubość i giętkość.
Krok 7:
Wyrabiamy pełne ciasto z przedmiotu obrabianego.
Krok 8:
Pożyczymy kawałek ciasta, który zwiniemy w kształt kiełbasy,
Krok 9:
A następnie pokrój na pojedyncze plastry.
Krok 10:
Wciśnij każdy z plasterków do naleśnika i posyp cukrem.
Krok 11:
Maliny leżą na wierzchu.
Krok 12:
Krawędzie są ze sobą oślepione w przegrzebek.
Krok 13:
Zanurz pierogi we wrzącej wodzie, dodaj sól. Monitorujemy gotowanie i zaczynamy odliczać czas po tym, jak wszystkie pierogi unoszą się na powierzchni wody. Gdy minie kilka minut, zmniejsz ogień, zapobiegając gotowaniu pierogów. Usuń gotowe pierogi łyżką cedzakową. I włóż do durszlaka, pozbywając się bulionu.
Krok 14:
Połóż kawałek masła na wierzchu i podawaj ze śmietaną. Twoi domownicy z pewnością będą zadowoleni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g