Sałatka z grzankami i grzybami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty według listy.
Krok 2:
Pokrój kapustę pekińską na duże kwadraty lub rozerwij rękami.
Krok 3:
Pokrój świeży ogórek w dużą kostkę-jeśli jest mały, natychmiast da sok, a sałatka zamieni się w owsiankę.
Krok 4:
Usuń skórkę z wędzonego udka i pokrój miąższ w kostkę.
Krok 5:
Marynowane białe (lub inne) grzyby również nie są drobno posiekane, aby nie zgubiły się w całkowitej masie.
Krok 6:
Włóż wszystkie produkty do salaterki, dodaj krakersy, delikatnie wymieszaj.
Krok 7:
Dopraw majonezem.
Krok 8:
Zamiast soli dodaj do smaku sos sojowy.
Krok 9:
Włóż do dużych salaterek ogólnych lub porcjowanych i podawaj natychmiast.
dziś przygotowujemy sałatkę z krakersami i marynowanymi borowikami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g