skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki. Wstępnie ugotuj i ostudź filet z kurczaka, buraki, marchewkę, jajka. Solę wodę podczas gotowania, więc podczas układania nie solę warstw.
Krok 2:
Z jednego buraka cienko odetnij kilka kółek na różę. Zetrzyj resztę na grubej tarce.
Krok 3:
Z marchewki odetnij cienkie paski do dekoracji sałatki, zetrzyj resztę na dużej tarce.
Krok 4:
1. warstwa-starte buraki i siatka majonezu.
Krok 5:
2. warstwa-starta marchewka i siatka majonezu.
Krok 6:
3 warstwa-drobno posiekana cebula i siatka majonezu.
Krok 7:
4 warstwa-drobno posiekany filet z kurczaka, Siatka majonezu. Aby uprościć układanie równych krawędzi warstwy, zastępuję deskę i najpierw układam środek wzdłuż krawędzi.
Krok 8:
5 warstwa-starte żółtka i siatka majonezu.
Krok 9:
6 warstwa-pokrojone marynowane grzyby, siatka majonezu.
Krok 10:
7 warstwa to starty ser i majonez.
Krok 11:
8. warstwa to starte białka jaj.
Krok 12:
Do wyboru - boki sałatki można pozostawić kolorowe lub ukryć. Aby nałożyć cienką warstwę majonezu na boki sałatki, użyj szpatułki lub noża. Następnie obtocz brzegi pozostałym białkiem jaja.
Krok 13:
Udekoruj sałatkę. Umieść różę buraczaną na środku sałatki. Najpierw robimy pączek z małych skrawków buraków. Następnie z cienkich kręgów buraków robimy płatki róży.
Krok 14:
Następnie rozłóż paski marchewki.
Krok 15:
I liście wokół róży z gałązek pietruszki. Pozostaw sałatkę na 1 godzinę do namoczenia. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g