skład / składniki
metoda gotowania
jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.
soczyste i dojrzałe pomidory zalać wrzącą wodą i zdjąć skórkę. Następnie pokrój na cztery części.
posiekaj w blenderze, aż stanie się puree.
przenieś puree z pomidorów do rondla (pojemnego), dodaj posiekany czosnek, cukier, sól, olej roślinny, ocet. I gotuj przez około 20 minut.
usuń rdzeń z pieprzu, obierz ziarna, przewiń maszynkę do mięsa (umieść specjalne.przystawka do cięcia warzyw). Możesz pokroić paprykę na 4 części. Połóż go na pomidorach, gotuj przez pół godziny.
następnie włóż pieprz do przygotowanych słoików i zalej marynatą pomidorową.
zamykamy słoiki, wkładamy sałatkę lecho do ciemnego pokoju, zamykamy kocem i odstawiamy na dwa dni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g