skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować to danie, polecam przygotować wędzonego lekko solonego łososia produkowanego przemysłowo i oto dlaczego. Taka ryba jest cięta na specjalnym profesjonalnym sprzęcie, dzięki czemu kawałki wychodzą o idealnej grubości. Osobiście nigdy nie byłem w stanie tak równomiernie wyciąć plasterków z całego kawałka ryby. Ale jeśli ci się uda, to świetnie. Jesteś kucharzem roku!
Krok 2:
Łososia należy przejrzeć pod kątem pestek i pozostałości łusek. Musisz usunąć wszystkie niepotrzebne, jeśli w ogóle.
Krok 3:
Mam plasterki łososia złapane z jednej strony z długimi końcówkami. Spowodowałoby to niedogodności, jeśli chodzi o pracę z nimi, więc odciąłem długie, cienkie kawałki. Przydały się jako uczta dla Kucharza, czyli dla mnie:) nabrać po łyżeczce ze zjeżdżalnią twarogu i nadać mu kształt kiełbasy. Ułóż ser na plasterkach łososia.
Krok 4:
Teraz zabawa. Konieczne jest owinięcie rolek, starając się uzyskać stabilną powierzchnię z jednego końca przedmiotu obrabianego i piękny kształt róży - z przeciwnego końca.
Krok 5:
Za pomocą szpikulca przebij bułki łososia od góry do dołu pod kątem (po przekątnej). Każdy mały szaszłyk zrobi: plastikowy lub bambusowy, taki jak mój. Najważniejsze jest to, że są wystarczająco ostre, aby przebić rolkę. Udekoruj bułki klinem cytrynowym i listkiem świeżej pietruszki. Posyp sezamem i zmielonym czarnym pieprzem do smaku. Gotowe!
jeśli zostanie użyty cały kawałek łososia, spróbuj wyciąć plastry tak schludne, cienkie i jednolitej grubości, jak to możliwe na całej długości. W przeciwnym razie przekąska może wyglądać niechlujnie.
Wybierz ser twarogowy, a nie ser topiony! Błąd będzie kosztował dużo.
po ułożeniu twarogu na plasterkach łososia zawiń je ostrożnie, aby ślady sera nie pojawiły się po" przedniej " stronie przekąski.
te bułki mają niesamowicie magnetyczny, długotrwały smak. Zatrzymanie się w jedzeniu z własnej woli jest prawie niemożliwe! Dlatego mogę bezpiecznie polecić taką przekąskę zarówno na hałaśliwe uczty, jak i na ciche rodzinne wieczory, aby po prostu zadowolić swoich bliskich. W każdym razie wszyscy będą zadowoleni.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g