roladki z łososia z twarogiem

wykwintna uczta będzie gotowa za pięć minut. Rzeczywiście, bardzo udane połączenie lekko solonego łososia, twarogu i sezamu. Plasterek cytryny łączy i uzupełnia wszystkie smaki w tej przekąsce. Radzę nie żałować twarogu i wkładać go więcej. Przekąska z pewnością odejdzie z hukiem.
UnicornSteakAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 20-26 stycznia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 18 g
tłuszcze 38 % 12 g
węglowodany 6 % 2 g
180 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować to danie, polecam przygotować wędzonego lekko solonego łososia produkowanego przemysłowo i oto dlaczego. Taka ryba jest cięta na specjalnym profesjonalnym sprzęcie, dzięki czemu kawałki wychodzą o idealnej grubości. Osobiście nigdy nie byłem w stanie tak równomiernie wyciąć plasterków z całego kawałka ryby. Ale jeśli ci się uda, to świetnie. Jesteś kucharzem roku!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Łososia należy przejrzeć pod kątem pestek i pozostałości łusek. Musisz usunąć wszystkie niepotrzebne, jeśli w ogóle.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Mam plasterki łososia złapane z jednej strony z długimi końcówkami. Spowodowałoby to niedogodności, jeśli chodzi o pracę z nimi, więc odciąłem długie, cienkie kawałki. Przydały się jako uczta dla Kucharza, czyli dla mnie:) nabrać po łyżeczce ze zjeżdżalnią twarogu i nadać mu kształt kiełbasy. Ułóż ser na plasterkach łososia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz zabawa. Konieczne jest owinięcie rolek, starając się uzyskać stabilną powierzchnię z jednego końca przedmiotu obrabianego i piękny kształt róży - z przeciwnego końca.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Za pomocą szpikulca przebij bułki łososia od góry do dołu pod kątem (po przekątnej). Każdy mały szaszłyk zrobi: plastikowy lub bambusowy, taki jak mój. Najważniejsze jest to, że są wystarczająco ostre, aby przebić rolkę. Udekoruj bułki klinem cytrynowym i listkiem świeżej pietruszki. Posyp sezamem i zmielonym czarnym pieprzem do smaku. Gotowe!

jeśli zostanie użyty cały kawałek łososia, spróbuj wyciąć plastry tak schludne, cienkie i jednolitej grubości, jak to możliwe na całej długości. W przeciwnym razie przekąska może wyglądać niechlujnie.
Wybierz ser twarogowy, a nie ser topiony! Błąd będzie kosztował dużo.
po ułożeniu twarogu na plasterkach łososia zawiń je ostrożnie, aby ślady sera nie pojawiły się po" przedniej " stronie przekąski.
te bułki mają niesamowicie magnetyczny, długotrwały smak. Zatrzymanie się w jedzeniu z własnej woli jest prawie niemożliwe! Dlatego mogę bezpiecznie polecić taką przekąskę zarówno na hałaśliwe uczty, jak i na ciche rodzinne wieczory, aby po prostu zadowolić swoich bliskich. W każdym razie wszyscy będą zadowoleni.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy