skład / składniki
metoda gotowania
Przygotuj składniki. Kapustę można nazwać warzywem uniwersalnym, przygotowuje się z niej wiele sałatek, preparatów. Dobrze komponuje się z wieloma warzywami. Ponadto w sezonie zbiorów to warzywo jest tanie, ale mimo to kapusta jest bardzo przydatna i zawiera ogromną ilość witamin.
w tej sałatce oprócz kapusty i ryżu użyjemy pomidorów, marchwi i cebuli. Te warzywa sprawią, że smak przekąski będzie bogatszy i jaśniejszy. Z jednej kapusty i ryżu sałatka byłaby świeża.
oczyszczamy białą kapustę z górnych brudnych i suchych liści. Drobno posiekaj kapustę nożem, sekcją lub robotem kuchennym. Jeśli sałatka jest przygotowywana w dużych ilościach, ta ostatnia opcja znacznie przyspieszy i uprości proces.
umyj marchewki, obierz i pokrój w plasterki.
obierz cebulę i pokrój w małe kostki.
moje pomidory, należy usunąć skórkę z owoców. Aby to zrobić, zanurz pomidory we wrzącej wodzie, a następnie w zimnej wodzie i ostrożnie usuń skórkę.
wszystkie posiekane warzywa wkładamy do głębokiego garnka z grubym dnem. Dodaj sól i cukier. Podpalamy. gdy mieszanina się zagotuje, wymieszaj ją, zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut.
ryż należy wziąć długoziarnisty, aby nie zamienił się w kęs w owsiankę. Dokładnie spłucz pod bieżącą wodą. Napełnij wodą, dodaj trochę soli. Wkładamy rondel z ryżem do ognia i gotujemy przez około 10 minut od momentu zagotowania wody. Następnie ryż wysyłamy na patelnię z warzywami. Wlej olej roślinny do mieszanki, dodaj ziarna pieprzu. Mieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut. wlej ocet stołowy, wymieszaj. Wyłącz ogień.
z góry musisz wysterylizować małe słoiki na jeden sposób: w łaźni wodnej, w piekarniku lub w kuchence mikrofalowej. Pokrywy gotujemy i suszymy.
puste miejsce układamy natychmiast w bankach. Zwiń pokrywki i pozwól im ostygnąć w temperaturze pokojowej, przykrywając ciepłym kocem. Usuwamy przedmiot do przechowywania w spiżarni.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g