skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie potraw na naszą sałatkę.
Krok 2:
Gotuj chude mięso lub drób do miękkości - mam filet z kurczaka. Możesz wziąć cielęcinę, indyka, a także szynkę lub kiełbasę. Gotowe Schłodzone mięso kroimy w paski. Jeśli jest to szynka lub kiełbasa, zetrzyj je.
Krok 3:
Spuść płyn z grzybów i pokrój je w paski.
Krok 4:
Sól je, pieprz i smaż na oleju roślinnym. Kiedy dostaniesz grzyby łyżką cedzakową, staraj się nie mieć nadmiaru oleju.
Krok 5:
Gotuj jajka na twardo przez 10 minut, przenieś je do zimnej wody, aby ostygły. Następnie obieramy je, oddzielamy białka od żółtek i wcieramy w różne talerze na drobnej tarce.
Krok 6:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 7:
Teraz przejdź bezpośrednio do montażu i zobacz, jak zrobić sałatkę z grzybami i serem. Włóż grzyby do salaterki, posyp je serem. Posmaruj warstwę majonezem. Tej warstwy nie posypujemy pieprzem i solą, ponieważ grzyby podczas smażenia już soliliśmy i pieprzyliśmy.
Krok 8:
Dalej jest mięso, sól i pieprz do smaku, posmaruj warstwę majonezem. Jeśli używasz kiełbasy lub szynki, nie dodawaj soli i pieprzu, ponieważ wszystko to jest już w ich składzie.
Krok 9:
Posyp sałatkę białkami jaj.
Krok 10:
Udekoruj sałatkę posiekanymi ziołami koperkowymi i ułóż żółtka na wierzchu w postaci kwiatów. Dajemy sałatce czas na impregnację.
to danie jest tak łatwe do przygotowania jak mniszek lekarski. Zgodnie z tym przepisem kulinarnym okazuje się puszysty i przewiewny. Nie ma w nim żadnych przysmaków i przysmaków gastronomicznych - jest po prostu udana kombinacja tradycyjnych składników. Gotowe danie będzie smakować doskonale-to na pewno! Jeśli masz już gotowane mięso w lodówce, sałatka zostanie ugotowana w ciągu kilku minut. To samo dotyczy momentu, w którym chcesz ugotować go z szynką lub kiełbasą - wtedy też nie musisz tracić czasu na gotowanie. Bardzo podobała mi się ta sałatka z wyglądu i smaku. Jest po prostu wspaniały i możesz go ugotować w dowolnym sezonie, ponieważ wszystkie niezbędne produkty są zawsze dostępne w sprzedaży.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g