Sałatka z pieczarkami, twardym serem i filetem z kurczaka

niesamowicie pyszna i piękna sałatka na święta! Lato za nami, następne-Nie wkrótce, ale chcę radości. Proponuję lekką i jasną świąteczną sałatkę mięsną. Zapewni Ci wiosenny nastrój i będzie całkowicie zgodny ze swoją nazwą.
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 12 g
tłuszcze 41 % 9 g
węglowodany 5 % 1 g
133 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie potraw na naszą sałatkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj chude mięso lub drób do miękkości - mam filet z kurczaka. Możesz wziąć cielęcinę, indyka, a także szynkę lub kiełbasę. Gotowe Schłodzone mięso kroimy w paski. Jeśli jest to szynka lub kiełbasa, zetrzyj je.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Spuść płyn z grzybów i pokrój je w paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól je, pieprz i smaż na oleju roślinnym. Kiedy dostaniesz grzyby łyżką cedzakową, staraj się nie mieć nadmiaru oleju.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotuj jajka na twardo przez 10 minut, przenieś je do zimnej wody, aby ostygły. Następnie obieramy je, oddzielamy białka od żółtek i wcieramy w różne talerze na drobnej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj ser na grubej tarce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Teraz przejdź bezpośrednio do montażu i zobacz, jak zrobić sałatkę z grzybami i serem. Włóż grzyby do salaterki, posyp je serem. Posmaruj warstwę majonezem. Tej warstwy nie posypujemy pieprzem i solą, ponieważ grzyby podczas smażenia już soliliśmy i pieprzyliśmy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dalej jest mięso, sól i pieprz do smaku, posmaruj warstwę majonezem. Jeśli używasz kiełbasy lub szynki, nie dodawaj soli i pieprzu, ponieważ wszystko to jest już w ich składzie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp sałatkę białkami jaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Udekoruj sałatkę posiekanymi ziołami koperkowymi i ułóż żółtka na wierzchu w postaci kwiatów. Dajemy sałatce czas na impregnację.

to danie jest tak łatwe do przygotowania jak mniszek lekarski. Zgodnie z tym przepisem kulinarnym okazuje się puszysty i przewiewny. Nie ma w nim żadnych przysmaków i przysmaków gastronomicznych - jest po prostu udana kombinacja tradycyjnych składników. Gotowe danie będzie smakować doskonale-to na pewno! Jeśli masz już gotowane mięso w lodówce, sałatka zostanie ugotowana w ciągu kilku minut. To samo dotyczy momentu, w którym chcesz ugotować go z szynką lub kiełbasą - wtedy też nie musisz tracić czasu na gotowanie. Bardzo podobała mi się ta sałatka z wyglądu i smaku. Jest po prostu wspaniały i możesz go ugotować w dowolnym sezonie, ponieważ wszystkie niezbędne produkty są zawsze dostępne w sprzedaży.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy