skład / składniki
metoda gotowania
zagotuj wodę z solą (w tym momencie możesz włożyć do wody pikantne zioła). Dodaj rogi. Po ugotowaniu zmniejsz ogień i gotuj rogi zgodnie z instrukcją (6-10 minut). Lepiej jest trochę ugotować rogi.
włóż gotowe rogi do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć. Włóż rożki z powrotem do garnka, włóż pół łyżki masła. Nie przykrywaj pokrywką, odstaw na 10 minut, aby nadmiar wilgoci wyparował.
następnie podgrzej resztę masła na patelni (możesz dodać trochę ulubionych przypraw do oleju). Umieść gotowe schłodzone rogi na patelni i na dużym ogniu, od czasu do czasu mieszając, smaż do pożądanego stopnia zrumienienia.
podawaj gotowe rożki na gorąco, wraz z sosem, tartym serem, soczystą sałatką warzywną.
do smażenia nie trzeba specjalnie gotować makaronu, można zutylizować te, które pozostały, na przykład wieczorem. Ale w każdym razie po ugotowaniu dodaj masło, aby rogi się nie sklejały.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Rożki Makaronowe - 329 kcal/100g