skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty potrzebne do przygotowania sałatki: koreańska marchewka, słodka papryka, trochę sosu sojowego, świeża pietruszka, biały sezam.
Krok 2:
Umieść marchewki w pojemniku, w którym będzie przygotowywana sałatka. Uwolnij czystą paprykę z łodygi i nasion. Pokrój soczysty miąższ w paski o średniej grubości. Dodaj paprykę do marchewki.
Krok 3:
Umyj liście pietruszki, wstrząśnij, drobno posiekaj i dodaj do sałatki.
Krok 4:
Posolić sałatkę do smaku, biorąc pod uwagę, że koreańskie marchewki są już słone, dodać trochę sosu sojowego, posypać sałatkę sezamem, wymieszać. Sałatka z papryką i koreańską marchewką jest gotowa, możesz podać ją do stołu.
marchewka to bardzo przystępny produkt i to, że można z niej zrobić tak wspaniałą przekąskę jak marchewka w języku koreańskim, to wielkie szczęście.
koreańskie marchewki są przygotowywane na bardzo, bardzo różne sposoby: ze smażoną cebulą, sokiem z cytryny i miodem zamiast octu i cukru.
nawet tak pozornie niezbędny składnik jak czosnek można znaleźć alternatywę: asafetida (zmiażdżona Żywica o Smaku cebulowo-czosnkowym) lub granulowany czosnek (nie jest tak ostry jak świeży).
gotując marchewki po koreańsku, każda gospodyni może uzyskać nie tylko niedrogą luksusową przekąskę, ale także wspaniały podstawowy składnik wielu sałatek z różnymi składnikami.
w tym przypadku jest to papryka! Wnosi znaczną soczystość i pięknie uzupełnia marchewki. Szczególnie chciałbym zwrócić uwagę na sezam, produkt bogaty w wapń, więc nie zaniedbuj go i dodaj w miarę możliwości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g