w przeciwieństwie do uprzedzeń, ten posiłek nie ogranicza się do kiszonej kapusty i letnich warzyw. Istnieje wiele wspaniałych i zdrowych potraw, które lubią zarówno dorośli, jak i dzieci. Są przydatne dla organizmu, nie są obciążone dodatkowymi kaloriami, są łatwo przyswajalne i zawierają wiele witamin. Przepisy na bezmięsne sałatki nie obejmują tradycyjnych składników, takich jak kiełbasa, bekon czy jajka. Aby zachować wartość odżywczą i smak, zamiast nich umieszcza się grzyby, ziemniaki, ryby, konserwy, orzechy, dynie, rośliny strączkowe i wiele innych.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
oliwa z oliwek | 913 | 0 | 99.8 | 0 |
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
sok z cytryny | 16 | 0.9 | 0 | 3 |
zamiast majonezu użyj oleju słonecznikowego, soku z cytryny lub specjalnych sosów. W smaku taka uczta nie jest gorsza od zwykłych sałatek. Podaje się go zarówno do zwykłej kolacji, jak i na świątecznym stole. Takie jedzenie dość szybko się nudzi, jeśli jest używane wystarczająco często. Dlatego zaleca się okresowe zwracanie się do & laquo; świeżych & raquo; pomysłów na urozmaicenie stołu i zachwycenie domu. Radzenie sobie z przygotowaniem tego dania jest dość proste. Wszystko, czego potrzebujesz & ndash; jest trzymanie się technologii i określonych proporcji.