Sałatka z kalmarów z cebulą i marchewką
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
obierz kalmary i gotuj przez 2-3 minuty.
posiekaj marchewki w paski, pokrój cebulę w półpierścienie
napełnij wszystko wrzącym olejem, odstaw na 20 minut.
pokrój świeży ogórek i gotowane kalmary w paski, dodaj warzywa. i marchewki z cebulą. Wszystko przeszkadzać.
dodaj ocet i czerwony pieprz do smaku, włóż do lodówki na 2-3 godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g

