sałatka jarzynowa z pieczonymi buraczkami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój buraki w paski, zetrzyj marchewkę, pokrój pomidora na małe plasterki. Wymieszaj z liśćmi sałaty.
w osobnej misce wymieszaj wszystkie składniki sosu i dopraw nim sałatkę.
w osobnej misce wymieszaj wszystkie składniki sosu i dopraw nim sałatkę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g

