skład / składniki
metoda gotowania
danie nie jest trudne do przygotowania-poradzi sobie nawet początkujący kucharz. Więc...
moje ziemniaki, po czym obieramy je i kroimy w plasterki. Przenieś pokrojone ziemniaki do średniej wielkości rondla, zalej czystą zimną wodą. Aby ziemniaki były całkowicie pokryte. Dodaj wodę. Stawiamy patelnię na dużym ogniu i doprowadzamy zawartość do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień do niskiego i gotuj karofel przez 15 minut-do miękkości. Zdejmij patelnię z ognia, spuść wodę.
podczas gotowania ziemniaków nie marnujemy czasu. Pokrój boczek na talerze. Podgrzewamy żeliwną patelnię na dużym ogniu,a następnie zmniejszamy do średniego. Rozłóż boczek pokrojony w cienkie talerze na patelni. Smażyć z obu stron. Nie musisz używać oleju - wystarczy tłuszcz stopiony z boczku.
kiełbasy myśliwskie kroimy na duże kawałki. Obierz czerwoną cebulę, posiekaj ją cienko wzdłuż, przenosząc ją do osobnej małej miski. Smażony boczek wyjmujemy z patelni, a pokrojone kiełbaski myśliwskie i posiekaną cebulę wkładamy do roztopionego tłuszczu (zostawiamy trochę cebuli do dekoracji gotowego dania). Ogrzewanie wymaga medium. Gotuj, mieszając kiełbaski i cebulę przez 4 minuty. następnie dodaj ocet, granulowany cukier i jedną trzecią drobno posiekanej natki pietruszki na patelnię.
gotuj wszystko razem na małym ogniu, aż płyn prawie całkowicie zniknie. Włóż ziemniaki na patelnię, wymieszaj wszystko razem, przytrzymaj przez minutę i wyłącz ogrzewanie. Pozwól potrawie nieco ostygnąć, a następnie dodaj ogórki pokrojone w cienkie plasterki. Posyp gotowe danie pozostałą posiekaną natką pietruszki, posiekaną zieloną cebulą, solą, pieprzem. Udekoruj cebulą pozostawioną na później.
gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal / 100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g
- Kiełbasy myśliwskie - 326 kcal/100g