Koktajl Sangria z likierem Cointreau

Jasny, podnoszący na duchu napój dla przyjaznego Towarzystwa! Wspaniały, orzeźwiający napój na rodzinne wakacje. W mroźne zimowe dni sangrię podaje się w ciepłej formie, latem zaleca się wlewanie napoju do szklanek z lodem. Możesz eksperymentować z dodawanie owoców, w każdym razie okazuje się bardzo smaczne i świeże!
katyshaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 9 g
65 kcal
IG: 63 / 0 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

1. Wlej oczyszczoną wodę do rondla, dodaj do niego cukier i wymieszaj i podpal. Przygotuj syrop, aż wszystkie kryształy cukru się rozpuszczą, pozwól mu ostygnąć.
2. Umyj pomarańczę i cytrynę i pokrój w cienkie plasterki. Przenosimy do dzbanka i napełniamy gotowym syropem cukrowym, dodajemy pomarańczowy likier Cointreau. Teraz sprzątamy w chłodnym miejscu na kilka godzin. Napój powinien być nasycony aromatem cytrusów.
3. Dodaj czerwone Wino i wymieszaj. Nasz napój jest gotowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Likier Cointreau - 197   kcal/100g

Podobne przepisy