koktajl Sangria z likierem Cointreau
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej oczyszczoną wodę do rondla, dodaj do niego cukier i wymieszaj i podpal. Przygotuj syrop, aż wszystkie kryształy cukru się rozpuszczą, pozwól mu ostygnąć.
2. Umyj pomarańczę i cytrynę i pokrój w cienkie plasterki. Przenosimy do dzbanka i napełniamy gotowym syropem cukrowym, dodajemy pomarańczowy likier Cointreau. Teraz sprzątamy w chłodnym miejscu na kilka godzin. Napój powinien być nasycony aromatem cytrusów.
3. Dodaj czerwone Wino i wymieszaj. Nasz napój jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Likier Cointreau - 197 kcal/100g