cudowny melon na zimę
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oczyść melona, pokrój na kawałki i włóż do wysterylizowanych słoików.
Krok 2:
Wlej 2 szklanki cukru i 1 łyżeczkę kwasu cytrynowego do litrowego słoika. Dodaj wodę na wierzch, wymieszaj i wlej do rondla. Syrop doprowadzić do wrzenia. Kawałki melona zalać wrzącym syropem i sterylizować w garnku z wodą przez 10 minut. Następnie zwiń.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Melon "kantalupa" - 19 kcal/100g
- Melon"kołchoźnica" - 28 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g