kasza manna z jagodami na wodzie dla dziecka
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej wodę do rondla, podpal.
2. Ostrożnie wlej semolinę do stromej wrzącej wody cienkim strumieniem, ciągle mieszając powstałą masę trzepaczką.
3. Dodaj szczyptę soli i dodaj cukier, wymieszaj owsiankę i gotuj przez 5 minut.
4. Następnie ułóż kawałek masła, przykryj patelnię pokrywką i pozwól, aby masło stopiło się w gorącej kaszy manny.
podczas serwowania do owsianki można dodać dowolne świeże jagody lub po rozmrożeniu zamrożone będą jeszcze smaczniejsze)
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g