makaron z pomidorami w pośpiechu
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wrzuć makaron do gotowania. Muszą być gotowane do połowy ugotowane, a następnie odrzucone.
Krok 2:
Podsmaż cebulę na oliwie z oliwek i dodaj do niej pokrojone pomidory.
Krok 3:
Dodaj makaron, włoskie zioła, sól, pieprz (do smaku) i wszystko razem ugotuj pod pokrywką.
Krok 4:
Przed podaniem, w moim przypadku przed zamknięciem pojemnika, posyp startym serem.
Krok 5:
Nawet następnego dnia (często gotuję taki makaron do pracy) - pozostaje bardzo, bardzo smaczny!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g