makaron z pomidorami w pośpiechu

Idealny do zabrania ze sobą do pracy. Niesamowicie szybko się gotuje i okazuje się pyszny. Nie jestem wegetarianką, ale uwielbiam ten makaron! Jest pyszny dzięki wysokiej jakości pomidorom, więc pamiętaj, aby zwrócić uwagę na skład.
Victoria MilowaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 13 % 4 g
węglowodany 73 % 22 g
137 kcal
IG: 14 / 86 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wrzuć makaron do gotowania. Muszą być gotowane do połowy ugotowane, a następnie odrzucone.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podsmaż cebulę na oliwie z oliwek i dodaj do niej pokrojone pomidory.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj makaron, włoskie zioła, sól, pieprz (do smaku) i wszystko razem ugotuj pod pokrywką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przed podaniem, w moim przypadku przed zamknięciem pojemnika, posyp startym serem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nawet następnego dnia (często gotuję taki makaron do pracy) - pozostaje bardzo, bardzo smaczny!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy