skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Napełnij mięso wodą i gotuj przez 3-4 godziny. Mięso powinno być miękkie.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 3:
40 minut przed gotowaniem mięsa wyjmij je z patelni i drobno posiekaj.
Krok 4:
Włóż mięso, cebulę, marchewkę z powrotem do garnka. Dodaj sól, przyprawy (biorę mieszankę papryki), liść laurowy. I gotuj przez kolejne 40 minut na średnim ogniu.
Krok 5:
Przygotowanie ciasta na makaron jak na pierogi. Dobrze wymieszaj jajko, mąkę, wodę. Ciasto powinno być strome, ale nie przesadzaj z mąką. Ciasto powinno dobrze pozostawać w tyle za dłońmi. Przykryj miskę ciastem lub zawiń w polietylen i włóż do lodówki na 30 minut.
Krok 6:
Wyjmujemy ciasto z lodówki, odcinamy mały kawałek, aby wygodnie było zwinąć go w cienkie ciasto. Następnie używam pierogów, aby uformować takie szczegóły.
Krok 7:
Okazuje się, że takie tortille.
Krok 8:
Ciasto można wyciąć w dowolnym kształcie, na przykład w kółko lub po prostu pokroić nożem w prostokąty, romby itp. Aby tego uniknąć, musisz posypać stół mąką.
Krok 9:
Gdy mięso się ugotuje, wrzuć tam suszone ciasto i gotuj przez 3 minuty. Nie rozgotuj!
Krok 10:
Podajemy do stołu.
Krok 11:
Możesz dodać groszek w puszkach, kukurydzę,fasolę. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kuropatwa - 254 kcal/100g
- Cietrzew - 254 kcal/100g
- Dziczyzna - 200 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g