deser z masła kakaowego i orzechów
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Rozpuść masło kakaowe w łaźni wodnej.
2. Dodaj proszek kakaowy.
3. Włóż cukier, mieszaj, aż będzie gładki.
4. Dodaj posiekane orzechy, ponownie dobrze wymieszaj.
5. Wlać śmietanę, mieszając, doprowadzić masę prawie do wrzenia.
6. Wlać masę do formy wyłożonej pergaminem. Pozwól jej ostygnąć.
7. Wstaw formę do lodówki na 2 godziny.
sukces cukierniczy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Orzechy brazylijskie - 654 kcal/100g
- Masło kakaowe - 884 kcal/100g