risotto z dyni z kotletami z owoców morza
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
kotlety
kalmary, czosnek, sos ostrygowy, sok z cytryny i cebula w blenderze. Drobno posiekaj paprykę i krewetki, Dodaj do mielonego mięsa i wymieszaj. Sól i pieprz. Uformuj kotlety i usmaż na oliwie z oliwek.
risotto
pokrój dynię w drobną kostkę, włóż do rondla, wlej wodę. Gotuj do połowy ugotowanego, dodaj parmezan, masło i ciągle mieszając, aż się ugotuje.
ułóż risotto na talerzu, ułóż kotlety na wierzchu i udekoruj ziołami.
kalmary, czosnek, sos ostrygowy, sok z cytryny i cebula w blenderze. Drobno posiekaj paprykę i krewetki, Dodaj do mielonego mięsa i wymieszaj. Sól i pieprz. Uformuj kotlety i usmaż na oliwie z oliwek.
risotto
pokrój dynię w drobną kostkę, włóż do rondla, wlej wodę. Gotuj do połowy ugotowanego, dodaj parmezan, masło i ciągle mieszając, aż się ugotuje.
ułóż risotto na talerzu, ułóż kotlety na wierzchu i udekoruj ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sos ostrygowy - 121 kcal/100g