strzały czosnkowe marynowane

jasne, pikantne danie, które pobudza apetyt i smak życia! Podobał mi się smak i szybkość gotowania. Próbowałem kiedyś na jednym wydarzeniu, naprawdę podobała mi się przekąska, niezwykły ostry smak, gęsta konsystencja strzałek, sam wygląd jest atrakcyjny i piękny, i nie mogłem znaleźć przepisu.A teraz co roku rozpieszczam swoje tym cudownym daniem.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 8 g
33 kcal
IG: 63 / 0 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 20 h

nadszedł okres dojrzewania strzałek czosnkowych, zawsze je zrywam i przygotowuję przystawkę do mięsa, dziś chcę podzielić się tym przepisem z przyjaciółmi.Mój dom bardzo go lubi i to nie jest sprawa, jeśli te strzały pójdą źle.Więc napisz do swoich K. K

wyjmij strzały czosnku z czosnku, oderwij wierzchołki i blanszuj przez 2 minuty wrzącą wodą.
schładzamy pod zimnym strumieniem wody i kroimy, jak chcesz, robię długie 15 cm nie mniej.

przygotowujemy słoiki 0,5 l-myję i blanszuję, a pokrywki sterylizuję.

gotowanie marynaty

na litr wody-2 łyżki soli i 2 łyżki cukru, 100 g octu 9%.
zagotuj, dodaj sól, cukier i ocet, pozwól mu się zaparzyć.

w przygotowanych słoikach układamy strzałki szczelnie warstwami i zalewamy gorącą marynatą.

sterylizujemy przez 10 minut
zwijamy pokrywki, odwracamy i pozwalamy ostygnąć.

wszystko, odłóż na bok.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Strzały czosnku - 110   kcal/100g

Podobne przepisy