ale jeśli gospodyni ma Ogród, wyjście z sytuacji jest oczywiste-przygotuj pachnące warzywa na przyszłość. Aby przygotować naprawdę smaczne danie o niesamowitym zapachu, lepiej użyć naturalnych ziół. Teraz zbiera się: pietruszkę, bazylię, koperek, seler, zieloną cebulę, kolendrę - wszystko rośnie obficie w łóżkach. Istnieje kilka sposobów zbierania ziół-są one zamrażane (w kostkach lodu lub bez wody), suszone lub solone. Każdy wybiera metodę według własnych upodobań.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
uważa się, że zamrażanie zachowuje wszystkie witaminy w zamrażarce. Ale suszone warzywa należy dodać wcześniej (10 minut przed końcem), aby w pełni ujawniły swój aromat, a ta metoda zachowuje tylko 50% składników odżywczych. Solenie & ndash; 70%. Przepisy na zielenie na zimę pomogą wzbogacić smak gotowanego jedzenia. Nadadzą mu niepowtarzalny aromat, kolor, wzbogacą organizm w przydatne pierwiastki śladowe. Produkt dodaje się do zup, mięsa, ryb, drobiu, sałatek, zapiekanek warzywnych, gulaszu.