herbata z dzikiej róży

napój bogaty w witaminę C pomoże przeciwdziałać zimowym bluesom. Rezultat, łatwość przygotowania Herbata z dzikiej róży jest dość przyjemna w smaku, a jednocześnie ma wiele przydatnych właściwości.
AnyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 8 g
33 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
herbata z dzikiej róży ma wiele korzystnych właściwości. Picie herbaty jest całkowicie bezpieczne dla każdej osoby, zwiększa odporność organizmu na różne choroby i jest doskonałym tonikiem.
owoce dzikiej róży są cenione za działanie przeciwbakteryjne, orzeźwiające i moczopędne. Korzyści z jagód to działanie regenerujące, przeciwstarzeniowe, przeciwzapalne. Herbata z dzikiej róży pomoże złagodzić bóle głowy i złagodzić objawy przeziębienia.
należy jednak pamiętać, że witamina C zawarta w dzikiej róży jest całkowicie niszczona przez wrzącą wodę.
przepis na herbatę z dzikiej róży jest dość prosty.
czajniczek należy zalać wrzącą wodą. Następnie posiekaj owoce dzikiej róży, włóż je do czajnika, zalej wrzącą wodą i nalegaj 8-10 minut.
po zaparzeniu herbaty należy ją odcedzić, aby usunąć resztki włosów z napoju.
do gotowej herbaty z dzikiej róży możesz dodać miód lub cukier według własnego gustu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Dzika róża świeża - 51   kcal/100g
  • Dzika róża sucha - 253   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy