herbata z dzikiej róży
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
herbata z dzikiej róży ma wiele korzystnych właściwości. Picie herbaty jest całkowicie bezpieczne dla każdej osoby, zwiększa odporność organizmu na różne choroby i jest doskonałym tonikiem.
owoce dzikiej róży są cenione za działanie przeciwbakteryjne, orzeźwiające i moczopędne. Korzyści z jagód to działanie regenerujące, przeciwstarzeniowe, przeciwzapalne. Herbata z dzikiej róży pomoże złagodzić bóle głowy i złagodzić objawy przeziębienia.
należy jednak pamiętać, że witamina C zawarta w dzikiej róży jest całkowicie niszczona przez wrzącą wodę.
przepis na herbatę z dzikiej róży jest dość prosty.
czajniczek należy zalać wrzącą wodą. Następnie posiekaj owoce dzikiej róży, włóż je do czajnika, zalej wrzącą wodą i nalegaj 8-10 minut.
po zaparzeniu herbaty należy ją odcedzić, aby usunąć resztki włosów z napoju.
do gotowej herbaty z dzikiej róży możesz dodać miód lub cukier według własnego gustu.
owoce dzikiej róży są cenione za działanie przeciwbakteryjne, orzeźwiające i moczopędne. Korzyści z jagód to działanie regenerujące, przeciwstarzeniowe, przeciwzapalne. Herbata z dzikiej róży pomoże złagodzić bóle głowy i złagodzić objawy przeziębienia.
należy jednak pamiętać, że witamina C zawarta w dzikiej róży jest całkowicie niszczona przez wrzącą wodę.
przepis na herbatę z dzikiej róży jest dość prosty.
czajniczek należy zalać wrzącą wodą. Następnie posiekaj owoce dzikiej róży, włóż je do czajnika, zalej wrzącą wodą i nalegaj 8-10 minut.
po zaparzeniu herbaty należy ją odcedzić, aby usunąć resztki włosów z napoju.
do gotowej herbaty z dzikiej róży możesz dodać miód lub cukier według własnego gustu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Dzika róża świeża - 51 kcal/100g
- Dzika róża sucha - 253 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g