tartaletki z kawiorem mintaja

oryginalna przekąska na każdym świątecznym stole! Umiarkowanie delikatna, a jednocześnie słona przekąska o wyraźnym smaku, która nie pozostanie niezauważona i ozdobi każdy świąteczny stół. A co najważniejsze, bardzo łatwo jest przygotować tak pyszne tartletochki.
Pirko RitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 12 g
tłuszcze 33 % 19 g
węglowodany 47 % 27 g
323 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

jajko kurze gotujemy w małej kadzi na średnim ogniu przez 12-15 minut. Następnie wysyłamy chochlę z jajkiem pod zimną bieżącą wodą, aby po schłodzeniu można ją było łatwo wyczyścić. Trzy gotowane jajko na drobnej tarce.
z wyprzedzeniem wyjmujemy twaróg z lodówki, aby był bardziej miękki i można go łatwo wymieszać łyżką. Drobno posiekaj koperek i wymieszaj z serem. Zasadniczo nie można dodawać zieleni do sera, ale dzięki niej smak przekąski okazuje się bogatszy.
teraz pokrój cytrynę na cienkie, małe kawałki według własnych upodobań, posłuży jako dekoracja tartaletek Mintai.
teraz zacznijmy składać tartaletki z kawiorem. Aby to zrobić, weź jedną tartletkę i połóż niewielką ilość twarogu z ziołami na dnie, a następnie rozłóż trochę startego jajka. Rozłóż kawior mintaja na wierzchu. Wykonujemy tę procedurę ze wszystkimi tartaletami. Ostatnim etapem będzie dekorowanie przekąski kawiorowej. Na każdym tartaletce ustawiamy kawałek cytryny i, jeśli to konieczne, dodajemy gałązkę koperku.
w zasadzie tartaletki można dekorować w dowolny sposób, nadając im w ten sposób wyjątkowy smak. Może to być na przykład kawałek papryki, który doda soczystości i słodyczy przystawce lub kawałek ogórka, który doda świeżości. Ogólnie rzecz biorąc, zależy to bardziej od preferencji osoby, jej wyobraźni i zamiłowania do eksperymentów.


po spróbowaniu ugotować te tartaletki, doceniła przepis. Przekąska okazuje się interesującym smakiem, nic nadprzyrodzonego, ale opcja działa. Okazuje się delikatny dzięki zastosowaniu twarogu i jajka, ale należy zauważyć, że smak kawioru jest bardzo wyraźny.
trudno jest określić, na ile dokładnie porcji przepis jest obliczany, ponieważ zależy to od tego, które tartaletki zostaną użyte, to znaczy bezpośrednio zależy od ich wielkości. W mojej wersji zastosowano tartaletki o dość małych rozmiarach, więc okazało się, że jest ich całkiem sporo.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g
  • Kawior z mintaja - 131   kcal/100g

Podobne przepisy