zupa puree z ziemniaków i marchwi
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Więc na początek bierzemy ziemniaki, obieramy je i kroimy w średniej wielkości kostkę,
Krok 3:
Obieramy również marchewki i drobno je kroimy.
Krok 4:
Teraz włóż przygotowane warzywa do rondla, zalej wodą i gotuj przez około 15 minut, aż będą gotowe. Robimy jednorodne tłuczone ziemniaki.
Krok 5:
Następnie ubij masę w blenderze, umieść tam mleko, czosnek, pieprz, sól i tak dalej
Krok 6:
Ubijaj do uzyskania gładkości.
Krok 7:
Teraz wlej chudą zupę puree ziemniaczane na talerze, udekoruj ziołami (pietruszką, koperkiem) i podawaj.
Krok 8:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g