chuda zupa z puree ziemniaczano-marchewkowego

niesamowity przepis na niesamowicie pyszną zupę! Proste i z duszą! Moja babcia była kiedyś bardzo chora. Przepisano jej odpoczynek w łóżku i ścisłą dietę, która obejmowała głównie płynne jedzenie. W tym czasie nauczyłem się gotować niezliczone różne zupy. A teraz opowiem ci o kulinarnym przepisie na takie jedzenie, jak zupa puree ziemniaczane i marchewkowe. Ta zupa jest bardzo zdrowa i aromatyczna.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 64 % 7 g
54 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Więc na początek bierzemy ziemniaki, obieramy je i kroimy w średniej wielkości kostkę,

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obieramy również marchewki i drobno je kroimy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz włóż przygotowane warzywa do rondla, zalej wodą i gotuj przez około 15 minut, aż będą gotowe. Robimy jednorodne tłuczone ziemniaki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie ubij masę w blenderze, umieść tam mleko, czosnek, pieprz, sól i tak dalej

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ubijaj do uzyskania gładkości.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Teraz wlej chudą zupę puree ziemniaczane na talerze, udekoruj ziołami (pietruszką, koperkiem) i podawaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mleko kokosowe - 230   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy