przepisy na zupę bezmięsną można warunkowo podzielić na kilka kategorii: - z grzybami. Idealne są lasy: białe, miodowe, maślane, miodowe. Boczniaki sklepowe, pieczarki też będą pasować – te ostatnie są sprzedawane świeże przez cały rok, a Dzikie poza sezonem można znaleźć tylko w postaci suszonej. Notatka do gospodyni: porcję suszonych grzybów należy wziąć około dwa do trzech razy mniej niż surowe i wstępnie namoczyć w wodzie przez kilka godzin. Surowe grzyby wrzuca się na patelnię i gotuje razem z ziemniakami lub smaży razem z cebulą i marchewką na patelni. - Warzywny.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
w użyciu są wszystkie dary ogrodu: ziemniaki, cebula, marchew, cukinia, kapusta, seler, pomidory, papryka, dynia, brokuły… metoda gotowania jest inna: stopniowe duszenie warzyw w rondlu – jak minestrone, gotowanie we wrzącej wodzie i końcowe puree – do zupy kremowej, smażenie w oleju słonecznikowym, śmietanie lub śmietanie i doprawianie kiełbasami dla smaku. - Z rybą. Zupa rybna i ucho & ndash; różne dania. Odpowiednie są wszystkie odmiany o dużych kościach, aby dokładnie oczyścić i ugotować wyłącznie miąższ: dorsz, sandacz, sterlet, szczupak, sum, pstrąg & hellip; Równie dobrze możesz użyć konserw rybnych.