można go codziennie przygotowywać na obiad, nigdy się nie nudzi, a dodanie różnych składników pozwala tworzyć odmienne potrawy. Najczęściej zupa makaronowa jest gotowana na bulionie z kurczaka, aby była lekka i lekka, a jednocześnie doskonale nasycona. Bardziej satysfakcjonujące i grubsze okazuje się gorące, gotowane na wieprzowinie, wołowinie lub jagnięcinie. Warto spróbować przygotować niezwykłe przepisy na zupy z makaronem, do których dodaje się owoce morza, wątrobę, gulasz, ser topiony, a nie zwykłe ziemniaki, cebulę i marchewkę.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Z Makaronem uzyskuje się doskonałą zupę mleczną, którą uwielbiają zarówno dorośli, jak i młodsze pokolenie. Makaron układa się na patelni 10-15 minut przed gotowaniem. Gotują się szybko, a jeśli dodasz makaron lub rożki wcześniej niż oczekiwano, zamiast apetycznego krzewu otrzymasz owsiankę. Przed podaniem zaleca się obfite posypanie zupy posiekanymi ziołami: pietruszką, kolendrą, koperkiem. W razie potrzeby możesz dodać kawałek masła i śmietanę.